Ara: 0216 540 30 57

BİZE ULAŞIN

Bizim ve ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi veya teknik destek için aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.







Polisaj malzemeleri seçiminde öncelikle işlem yapılacak ürün tipine göre polisaj malzemesi tayini yapılır.

Polisaj malzemeleri paslanmaz çelik ürün grubu, zamak, alüminyum, pirinç v.b ürünlere göre farklılık gösterir.

Parlatma ve cilalama

Bir aşındırıcı ve bir iş tekerleği kullanarak bir iş parçasının yüzeyini düzeltmek için bitirme işlemidir . Teknik olarak parlatma , iş tekerleğine yapıştırılmış bir aşındırıcı kullanan süreçleri ifade ederken, parlatma iş tekerleğine uygulanan gevşek bir aşındırıcı kullanır . Polisaj daha agresif bir süreçtir, parlatıcı daha az serttir, bu da daha pürüzsüz ve daha parlak bir sonuç verir.Yaygın bir yanlış anlama, cilalı bir yüzeyin ayna parlak bir cilaya sahip olmasıdır, ancak çoğu ayna parlak cila gerçekte parlatılır.
 
Parlatma, bazı metal parçaların veya nesnelerin otomobiller ve diğer araçlar, korkuluklar , tencere , mutfak eşyaları ve mimari metal üzerindeki görünümlerini iyileştirmek ve geri yüklemek için kullanılabilir . Farmasötik, süt ürünleri ve özel tesisat gibi diğer uygulamalarda, korozyonu önlemek ve bakterilerin veya küfün bulunabileceği yerleri ortadan kaldırmak için borular güçlendirilir. Parlatıcı ayrıca ışık reflektörleri üretmek için de kullanılır.
 
Parlatma genellikle bir öğenin görünümünü iyileştirmek, aletlerin kirlenmesini önlemek, oksidasyonu gidermek, yansıtıcı bir yüzey oluşturmak veya borularda korozyonu önlemek için kullanılır. Gelen Metalografinin ve metalürji , parlatma metalin incelenmesi için düz, hatasız bir yüzey oluşturmak için kullanılan mikro- mikroskop altında. Polisaj işleminde silikon bazlı polisaj pedleri veya bir elmas çözeltisi kullanılabilir. Paslanmaz çeliğin parlatılması, bunun sıhhi faydalarını da artırabilir.
 
Metal nesnelerden oksitlenmenin (lekelenme) giderilmesi, bir metal cila veya leke çıkarıcı kullanılarak gerçekleştirilir; buna parlatma da denir. Daha fazla istenmeyen oksitlenmeyi önlemek için cilalı metal yüzeyler balmumu, yağ veya cila ile kaplanabilir. Bu özellikle pirinç ve bronz gibi bakır alaşımlı ürünler için önemlidir.
 
Geleneksel mekanik cilalamadan daha az yaygın olarak kullanılırken, elektro- cilalama, bir baz yüzeyden mikroskopik metal tabakalarını çıkarmak için elektrokimya prensiplerini kullanan alternatif bir cilalama şeklidir. Bu parlatma yöntemi, mattan ayna parlaklığına kadar çok çeşitli yüzeyler elde etmek için ince ayar yapılabilir. Elektropolisaj ayrıca, bitmiş ürünün geleneksel olarak cilalama işlemiyle ilişkili sıkıştırma ve deformasyonu deneyimlememesi nedeniyle geleneksel manuel cilalamaya göre bir avantaja sahiptir .
 
Eldeki malzemenin durumu, ne tür bir aşındırıcı uygulanacağını belirler. İlk aşama, eğer malzeme bitmemişse, kaba bir aşındırıcıyla (belki de 60 veya 80 kum) başlar ve sonraki her aşama 120, 180, 220/240, 320, 400 ve daha yüksek kum aşındırıcıları gibi daha ince bir aşındırıcı kullanır. istenen yüzey elde edilir. Kaba (yani büyük tane) geçişleri, çukurlar, çentikler, çizgiler ve çizikler gibi metal yüzeydeki kusurları giderir. Daha ince aşındırıcılar, çıplak gözle görülemeyen giderek daha ince çizgiler bırakır. (“ayna”) finisaj, parlatma ve parlatma bileşiklerini ve yüksek hızlı parlatma makinelerine veya elektrikli matkaplara bağlı parlatma tekerleklerini gerektirir . Balmumu ve gazyağı gibi yağlayıcılar bazı parlatma malzemeleri “kuru” olarak kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmış olmalarına rağmen, bu işlemler sırasında yağlama ve soğutma ortamı olarak kullanılabilir. Parlatıcı, sabit bir parlatıcı veya kalıp taşlama makinesi ile elle yapılabilir veya özel ekipman kullanılarak otomatikleştirilebilir.
 
Polisaj yaparken iki tip polisaj hareketi vardır: kesme hareketi ve renk hareketi . Kesim hareketi düzgün, pürüzsüz, yarı parlak bir yüzey kalitesi sağlamak için tasarlanmıştır. Bu, orta ila sert basınç kullanırken iş parçasını parlatıcı tekerleğin dönüşüne karşı hareket ettirerek elde edilir. Renk hareketi temiz, parlak, parlak bir yüzey kalitesi sağlar. Bu, orta ila hafif basınç kullanırken iş parçasını parlatıcı tekerleğin dönüşüyle ​​hareket ettirerek elde edilir.
 
Pirinç (daha yumuşak bir metal) parlatılırken, metalde genellikle kirliliklerin neden olduğu yaşlanma işaretleri vardır. Daha ince izleri düzeltmek için, yüzey çok ince (600) kum ile parlatılır , bakır kaplanır , daha sonra keçe ile parlatılır.
 
Keskiler, çekiçler, tornavidalar, anahtarlar vb.Gibi nesneler için parlatma işlemlerine ince bir kaplama verilir, ancak kaplama yapılmaz. Bu perdahı elde etmek için dört işlem gereklidir: kaba işleme, kuru ince talaş işleme, gresleme ve renklendirme. Kaba talaş işlemenin genellikle sağlam bir taşlama diskinde yapıldığını ve ekstra ince bir cilalama için gresleme işleminin iki işleme ayrılabileceğini unutmayın: kaba gresleme ve ince gresleme. Ancak, ucuz ürünler için sadece ilk iki işlem gerçekleştirilerek para tasarrufu sağlanır.
 
Parlatma bıçakları ve çatal bıçak takımları ince cam veya mavi cam olarak bilinir. Alman gümüşü , beyaz metal vb. Üzerinde kullanıldığında kum parlatma, teknik olarak parlatma işlemidir, çünkü gevşek bir aşındırıcı kullanır, ancak parlatma gibi önemli miktarda malzemeyi çıkarır.
 
Beyaz ve gri alüminyum oksit aşındırıcılar, karbon ve alaşımlı çelik , sert demir ve demir dışı alaşımlar gibi yüksek mukavemetli metallerde kullanılır . Gri silikon karbür aşındırıcılar, gri demir ve çimentolu karbür gibi sert ve kırılgan maddeler ve pirinç , alüminyum ve bakır gibi düşük çekme mukavemetli metallerde kullanılır. Yeşil krom (III) oksit , tipik olarak demir metalleri (çelikler) bitirmek için kullanılan yeşil bileşiklerde kullanılan aşındırıcıdır.
 
Parlatma diskleri çok çeşitli ihtiyaçları karşılamak için çok çeşitli tiplerde gelir. Tekerleklerin parlatılmasında kullanılan en yaygın malzemeler ahşap, deri, kanvas, pamuklu bez, plastik, keçe, kağıt, koyun derisi, emprenye kauçuk, kanvas bileşimi ve yünü; deri ve kanvas en yaygın olanlarıdır. Ahşap tekerleklerin üzerine yapıştırılmış zımpara veya diğer aşındırıcılar vardır ve düz yüzeyleri parlatmak ve iyi kenarları korumak için kullanılır. Birçok kumaş tekerleği vardır. Bir araya yapıştırılan bez tekerlekler çok serttir ve kaba işler için kullanılırken, birlikte dikilmiş ve yapıştırılmış diğer bez tekerlekler de o kadar agresif değildir.